Isbil 2018/2019

Det hela började med att min gamla farmor ringde mig och frågade om jag varit i huvudstaden med deras gamla avställda bil. -Vilken bil undrade jag? -Jo men dendär vita gamla volvon? -Har jag den? Hmm nej jag har inte varit i Stockholm och jag vet knappt vart den bilen är, Bäst jag går och tittar så ingen stulit den.

Bilen stod kvar och det visade sig att bärgaren helt enkelt angivit fel Reg.nr på bilen de bärgat och därför skickat fakturan till oss. För att gamlingarna skulle slippa fler bekymmer med bilen så skrev jag den på mig , När den stod där kom jag på att jag något år tidigare köpt en äkta standby ramp från en polisbil och Volvon var ju faktiskt vit…


Bilen var ingen vacker syn med släpades hem från skogen för att utvärdera vad som gick att göra med den.

Under all mossa finnas en ganska fin 940 med en förvånansvärt ”pigg” B230FB, Volvos b230FB är en något ”trimmad” b230F med bla volvos vx3 kam och 531 topp och har 131häst jämfört med tidigare 116 hästar. Intressant fakta om kammen ”VX3” är att det helt enkelt är en kombination av V och x kamaxlarnas profiler och sedan backad 3 grader , därav namnet ”VX3”

Lack!

Två burkar sprayfärg och några minuter maskering senare så börjar den ta form

Första körningen på Hamstasjön

Iskörningen gick bra men bilen kändes slö, Detta visade sig vara spjället till förvärmningen i luftburken som kärvat fast och då tog all sin luft via grenröret, Så motorns enda sätt att få luft var via en 2″ slang från grenröret där den drog i sig hetluft vilket ströp mototefekten rejält.

Fick även punktering gång på gång fast jag körde med slang, Visade sig att mina smala däck inte trivdes på org plåtisar så för att få tag på smalare fälgar raggade jag fram 4 reservfälgar och förstärkte dessa

Bilder/Film från sista körningen på Hamstasjön för i år.

Som ni ser på bilderna börjar isen bli skör och därför tog jag beslutet att detta får bli årets sista körning. Vi får se om det blir ett år till med denna eller om jag väljer att köra med någon av mina bmw nästa vinter.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.