Bilsverige vallfärdar till landets största korvmojsträff

Nu var det dags igen! Bilsport Performance & Custom Motor Show! Tidigare än någonsin! En liten skara från joyride sökte sig ner till snålaste småland för att spana in årets Elmia mässa och ja … Det var som vanligt , Myckett sluskraggare, Apelsinskals lackeringar och överstylade japanare med korkade fjortisar klängande på huven med ett skosnöre mellan skinkora (det sista var inget negativt)

Efter att ha pressat i sig en hotellfrukost på strand hotell lämnade vi med paltkoma sundsvall och riktade Pajerons frontbåge söderut, Efter 6km insåg vi att bilens voltmätare låg stadigt på 12v, bländad av en knallröd batterilampa drog vi en ubalk och rullade återigen norrut. Efter att tappert försökt få tag på en ”värdig”(Yago nej tack) hyrbil kl 09 en lördag morgon ringde vi runt till vänner, familj och gamla ligg och efter att ratar förslagen bmw e30 och volvo 945 kom vi ju på att Kvällen före tog ju Alex fram sin Skyline R33 GTST efter vinterdvalan så färden gick mot garaget.


Skylinen visade sig ha både baksäte och bagageutrymme vilket aldrig tidigare blivit använt och efter att ha testat dom båda kan man förstå varför

Nöjd med det nya bilen lämnade vi en timme sen åter igen Sundsvall och dendär timmen hade vi kört in redan vid söderhaman 😉


I höjd med Arlanda var det dags att tömma blåsan och redan då anade vi något vitt yra i luften, Detta var inte speciellt upphetsande då Skylinen var utrustad med högfartsdäck, Iof nya men saknade i stort sätt mönster och var nog anpassade för ett helt annat underlag än snö

Vädret blev sämre och vid Norrköping började det bli riktigt halt, såpass halt att vi för första gången på resan blev omkörda, Av en rostig Mitsubishi galant.. Efter några tappra och livsfarliga försök att komma ikapp insåg vi att trotts den enorma förnedringen så var det inte riktigt värt livet, Iaf inte innan vi besökt årets Bilsportmässa så vi fick ligga och skämmas i 90km/h med konstant vatten/snöplaning

Väl nere i Jönköping däckade vi som var gamla och tråkiga på hotellrummet medans tjejerna gick ut och roade sig och umgicks med alla bildårar som vi dragit med oss från norrland

Morgonen därpå möttes vi av en otäck syn, Skylinen som aldrig tidigare sett snö syntes knapp pga allt vitmögel

Skylinen ficks stå och tina i morgonsolen medans vi smet in på mässan, Som jag beskrev tidigare föll som vanligt inte mässna mig riktigt i smaken men man måste gå på den så är det , Efter att trängt sig fram bland efterblivna kepsmongon med snusen rinnande i 5h fick jag till slut nog och tog närmats nödutgång för att få lite luft och vad stod där? En kändis! Chip Foose? Ne.. =/ Men Björks 245 med supra motor!
Enligt mig var detta den mest intressanta bilen på mässan men jag är ju lite skadad oxo

En laxplanka på den lokala pizzerian förtärdes och planerna för kvällen smiddes , Grabbarnas förslag var framstupa sidoläge på hotellrummet men tjejerna ville såklart ut ut ut, Och Tjejer har ju en tendens att få som dom vill så det blev en sväng

Först köade vi 1,5h vid en självbetjänings biltvätt med ett tjugotal andra feta bilar sen blev det bilträff med skyline.se

Kvällen avslutades sen på A6 center där vi fick ihop ett litet gäng feta bilar, tanken var sedan att vi skulle åka i smalad trupp till ett  streetrace men pga de efterblivna kepsmongorna som jag nämnde tidigare blev det allt för många smaklöst stylade och inhoppade volvo i 7serien mellan bilarna i vår grupp och dom tappades senare bort i havet av sluskjänkare och turktyskar och vi gav upp och rullade mot hotellet

Degen därpå var det dags för hemresa och vägen var torr men gårdagens dåliga väder gjorde sig påmint genom de enorma saltmängder som låg på vägbanan, vi fick även tillfälle att ge långfingret till en norsk efterbliven långtradarchaufför som absolut skulle ligga i ytterfil bredvid en hästtransport i 2mil, Sedan blev vi ifrånåkta av en Bmw 550, vi gav os i 240km/h men tröstade oss med att den visade sig vara ett kreditköp xP Hemresan Jönköping-Sundsvall tog ca 5h med 2 tankningar , Snitthastigheten var hög 😉

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Bilsverige vallfärdar till landets största korvmojsträff

  1. Braweheart skriver:

    Gött gött.. Låter som ni haft de kanon. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *