Tandem motorlyft

Jag har efter att rivit min nyköpta Buick 455cui insett att jag köpt ett 350 kilos bojsänke … Blocket /Topparna behövde alla tjänster en motorslip kan erbjuda och kommer landa på runda slängar 20 000 i bara motorarbeten. Jag började därför demontera originalmotorn (Buick 400cui) för att se om den går att rädda till vettigare pris

Samtidigt lyfta även Jonas motorn ur sin Nissan 300 för att hitta orsaken till avsaknad av laddtryk och svagt oljetryck

Vi fick även lära oss att det är möjligt att lyfta motorn ur bilen med lådan kvar i bilen om man inte sänker framvagnen några cm

 

Orsaken till att det inte fanns tillräckligt med ladd hittades ganska fort

Att en sån liten jävla detalj kan förstöra så mycket … Och det var inte lite slut packningen var

Med v6an ur 300an var det min tur och efter att lyft en topp hittade jag en skadad topppackning som orskat kompbortfall på 2ans cylinder men orsaken till mitt vatten i oljan är nte lokaliserat och kolvar/stakar ska ur för att se vilket skick bottendelen är i

Dagens skräll var att Jens Lenko Larven startade och gick som den skulle helt plötsligt, Igår var det tvärdött och vägrade gå på något annat än startgas men idag när den skulle teststartas gick den som en klocka !?

Motorn är  340cc på 30häst från en Ockelbo och för att få förgasare/avgas på rätt sida är motorn spegelvänd dvs cylindrar och kolvar är vridna 180grader ocyh det har även testats  med olika förgasare därav har den inte gått riktigt på länge , Men idag visade den en extrem livslust och bjöd även på en testsväng och ficka smaka på snö för första gången på länge

 

Bonusbild, Måste bara visa överfallen på 300ans motor , Alla fyra överfall sitter i ett stycke typ som en  gördel fast STARKARE, Sjukt imponerad av denna lösning!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *